Menu
Kris Peeters en Cindy Franssen (CD&V): verkiezing van von der Leyen is een voltreffer

Kris Peeters en Cindy Franssen (CD&V): verkiezing van von der Leyen is een voltreffer

- Straatsburg
3 min. leestijd

Met haar doordacht programma en ambitieuze visie op Europa is de verkiezing tot commissievoorzitter van Ursula von der Leyen een uitstekende zaak, vinden Europarlementsleden Kris Peeters en Cindy Franssen (CD&V).

De geknipte vrouw voor de job

Kris Peeters: “Ambitieuzere klimaatdoelstellingen, een initiatiefrecht voor het Europees parlement, meer samenwerking op defensie en buitenlandbeleid, een verdiepte en eerlijkere interne markt met onder andere een bankenunie en de herziening van de Dublinregels over migratie... Ursula von der Leyen heeft met haar plannen getoond dat ze luistert naar het Europees parlement en dat ze de juiste visie heeft om de uitdagingen op een doordachte manier aan te gaan. Haar aanpak is kordaat en pragmatisch. Een nieuw Europees en duurzaam investeringsplan dat de komende 10 jaar €1.000 miljard in de Europese economie moet pompen, een Europese cyberbrigade en het versneld optrekken van de Europese Grens- en Kustwacht tot 10.000 grenswachten in 2024: Ursula von der Leyens prioriteiten liggen volledig in lijn met waar CD&V Europees voor pleit.”

Cindy Franssen: “Ursula von der Leyen is de geknipte vrouw om de komende vijf jaar werk te maken van een sterker en socialer Europa. Haar prioriteiten zijn de juiste om de Europese Sociale Pijler in concrete wetgeving te verankeren: een Europees kader voor minimumlonen, een masterplan tegen kanker, gendergelijkheid, een garantie voor sociale inclusie voor elk kind, ... Europa staat voor belangrijke uitdagingen, daarom is het cruciaal dat we vanaf morgen aan de slag kunnen met een competente en vooruitstrevende Commissievoorzitter van Ursula von der Leyens kaliber. CD&V heeft in de aanloop naar de verkiezingen gepleit voor een Europees kader voor eerlijke minimumlonen, daar wil von der Leyen in haar eerste 100 dagen meteen werk van maken. Ze vindt hiervoor in CD&V een duidelijke partner.

Meest gelezen
© 2024 Kris Peeters