ZELFSTANDIGEN KRIJGEN IN DE TOEKOMST AUTOMATISCH MOEDERSCHAPSHULP

De ministerraad keurde vandaag een ontwerp van koninklijk besluit van minister van Werk Kris Peeters en van minister van Zelfstandigen Willy Borsus goed in verband met moederschapshulp voor zelfstandigen.

Kris Peeters: “Vrouwelijke zelfstandigen die net bevallen zijn kunnen sinds 2016 al 105 gratis dienstencheques aanvragen om hen te helpen bij huishoudelijke taken. Die mogelijkheid was echter niet door iedereen gekend. De dienstencheques worden daarom in de toekomst automatisch toegekend. We vermijden op die manier

administratieve rompslomp en zorgen dat alle vrouwelijke zelfstandigen het sociale voordeel krijgen dat ze verdienen.”

Sinds 2016 kan een vrouwelijke zelfstandige die net bevallen is, kosteloos 105 dienstencheques ontvangen om zich bij de huishoudelijke taken te laten helpen. Daardoor kan de vrouwelijke zelfstandige haar zelfstandige activiteit beter verzoenen met de zorg voor haar pasgeboren kind. Uit enquêtes van Unizo en UCM blijkt dat deze moederschapshulp weinig bekend is bij de vrouwelijke zelfstandigen, wat een hoog risico impliceert op een laattijdige aanvraag, of zelfs geen toekenning.

In bijlage het persbericht en artikel in de standaard

Datum
16 juni, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Bron
De Standaard

ARTIKEL KLIK HIER

De ministerraad keurde vandaag een ontwerp goed in verband met moederschapshulp voor zelfstandigen.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/MOEDERSCHAPSHULP_NS.png">