Vlottere behandeling aanvragen loopbaanonderbreking door centrale indiening

De ministerraad keurde vandaag een koninklijk besluit van vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters goed rond het gecentraliseerd indienen van aanvragen voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet.

Kris Peeters: “Door de centrale indiening van aanvragen voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet zal de behandeling van de aanvragen efficiënter kunnen gebeuren. Nu moet een lokaal RVA-kantoor dat op korte tijd een groot aantal aanvragen ontvangt, al die aanvragen ook behandelen. Door de aanvragen op een centrale plaats te ontvangen en te verdelen kunnen we de behandeling ervan versnellen.”

Aanvragen voor loopbaanonderbreking of tijdskrediet zullen in de toekomst op een centraal adres moeten worden ingediend. De behandeling van de aanvragen wordt dan door het hoofdbestuur digitaal verdeeld over de verschillende lokale RVA-kantoren.

Een aantal procedures worden aangepast om die gecentraliseerde indiending mogelijk te maken.

Momenteel moeten aanvragen worden ingediend bij een lokaal RVA-kantoor. De behandeling gebeurt door hetzelfde kantoor.

[email protected]

Eerder deze week stelde minister Kris Peeters de online applicatie [email protected] voor. Daarmee kan iedereen zien hoeveel maanden loopbaanonderbreking, tijdskrediet of thematisch verlof ze al hebben opgenomen en nog kunnen opnemen.

Kris Peeters: “Zowel met de gecentraliseerde aanvragen als met [email protected] werken we aan de gebruiksvriendelijkheid van de RVA. Aanvragen voor loopbaanonderbreking of tijdskrediet zullen vlotter behandeld worden en mensen weten beter waar ze recht op hebben.”

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Datum
9 februari, 2018
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

De ministerraad keurde vandaag een KB van Kris Peeters goed rond het gecentraliseerd indienen van aanvragen voor loopbaanonderbreking en tijdskrediet.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/LOOPBAANSPAREN_NS.jpg">