VICEPREMIER KRIS PEETERS EN EUROCOMMISSARIS MARIANNE THYSSEN BESPREKEN HUN BELEIDSPRIORITEITEN

Vandaag, woensdag 12 november, heeft Vicepremier en Minister voor Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters de Europees Commissaris voor Werk en Sociale Zaken, Marianne Thyssen, ontvangen op zijn kabinet. Het ging om een eerste officiële ontmoeting van Vicepremier Kris Peeters en Eurocommissaris Marianne Thyssen in hun nieuwe functies.
De komende weken zal Eurocommissaris Marianne Thyssen kennismaken met alle Ministers van Werk in de 28 Europese lidstaten; Vicepremier en Minister voor Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters heeft haar vandaag als eerste ontvangen. 
Vicepremier Kris Peeters en Eurocommissaris Marianne Thyssen bevestigden dat werkgelegenheid en opleiding dé centrale prioriteit worden in hun beleid, dat zich ent op de

EU2020 strategie. Het investeringsprogramma van 300 miljard wat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker aankondigde om de concurrentiekracht en werkloosheid in Europa aan te pakken, sluit hierbij aan.  “Dit grootschalig investeringsplan dat Juncker dit jaar wil voorstellen, moet een boost voor de economie betekenen. Deze 300 miljard kan een hefboom zijn voor privé-investeringen”, aldus Vicepremier en Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters. Tijdens de officiële ontvangst werd ook ingegaan op het creëren van een Europese arbeidsmarkt, met een belangrijke rol voor de sociale partners in een Europees sociaal overlegmodel. 

In bijlage het persbericht.

Datum
12 november, 2014
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER