STUDIE ROND GEPROGRAMMEERDE VEROUDERING VAN ELEKTRONISCHE TOESTELLEN

Regelmatig duiken berichten op over elektronische toestellen die bewust zijn ontworpen om een beperkte levensduur te hebben. Vice-eersteminister Kris Peeters en minister Marie Christine Marghem lieten het fenomeen onderzoeken. Kris Peeters: “Het onderzoek heeft aangetoond dat er nauwelijks bewezen gevallen van geprogrammeerde veroudering bestaan. Dat is een geruststelling. Wel is het zo dat elektronische toestellen vaak minder lang meegaan dan de consument verwacht. Ik bereid alvast een wet voor om de garantie van producten uit te breiden.”

Geprogrammeerde veroudering betekent dat producten zo worden ontwikkeld dat ze maar een beperkte levensduur hebben zodat ze sneller vervangen worden. Er duiken regelmatig berichten op over geprogrammeerde veroudering. Minister van consumentenzaken Kris Peeters en minister van duurzame ontwikkeling Marie Christine Marghem bestelden daarom een studie om na te gaat hoe groot het fenomeen is en welke maatregelen ertegen genomen kunnen worden.

In bijlage ons persbericht het volledige onderzoek en artikel in de standaard

Datum
12 mei, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

Bron
De Standaard

Artikel KLIK HIER

Bron
Economie-fgov

Bekijk volledig onderzoek hier

Regelmatig duiken berichten op over elektronische toestellen die bewust zijn ontworpen om een beperkte levensduur te hebben.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/wasmachine_NS.jpg">