Steeds meer Belgen aan het werk, werkloosheid blijft dalen

In september waren meer dan 4 miljoen Belgen aan het werk, een stijging met 1,8 procent ten opzichte van het jaar voordien. De werkloosheid daalde in dezelfde periode met 7,4 procent.

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters: “Het aantal werkende Belgen blijft toenemen en de werkloosheid blijft dalen. Sinds augustus 2016 is de werkloosheid al elke maand op rij afgenomen. Dat is een record. De aanhoudende daling toont aan dat het beleid van jobcreatie en activering zijn vruchten afwerpt. Door steeds meer mensen aan het werk te krijgen, verstevigen we de basis van onze sociale zekerheid. Met de uitvoering van de Arbeidsdeal, zullen we de werkgelegenheid nog verder een boost geven.”

Het gemiddelde aantal tewerkgestelde personen bedroeg in september 4.006.401. Dat blijkt uit de maandelijkse Tewerkstellingsbarometer. Het gaat om een stijging van 1,8 procent of ongeveer 73.000 eenheden ten

opzichte van het jaar voordien. De toename van het aantal werknemers is het sterkst in het Brusselse Gewest (+3,3%) en even groot in het Vlaamse als in het Waalse gewest (+1,6%).

Ook de werkloosheid blijft fors dalen. In september 2018 ontvingen 351.466 werkzoekende uitkeringsgerechtigde volledig werklozen een uitkering. Het gaat om een daling van 7,4 procent of 28.002 personen ten opzichte van september 2017. Sinds augustus 2016 daalt de werkloosheid al elke maand op rij.

Bij jongeren en ouderen ligt de daling van de werkloosheid hoger dan het gemiddelde. Bij jongeren onder de 25 jaar nam de werkloosheid met 14,4 procent af (4.702 eenheden), in de leeftijdsgroep van 50 tot 59 jaar ging het om een daling van 12,3 procent (12.195 eenheden).

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Pour version française voir PDF ci-joint

Datum
26 oktober, 2018
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Communiqué de Presse

PDF version française

In september waren meer dan 4 miljoen Belgen aan het werk, een stijging met 1,8 procent ten opzichte van het jaar voordien

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/jOB_OFFER_NS.png">