Kris Peeters waarschuwt voor gebruik van hoogtewerkers als springplatform

Op verschillende festivals kan je deze zomer vanaf een springplatform op een reusachtig luchtkussen landen. Daarbij worden soms hoogtewerkers ingezet, maar dat is niet veilig, zo heeft de FOD Economie vastgesteld. Vice-eersteminister en minister van consumenten Kris Peeters laat nu alle gemeenten aanschrijven, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden..

Kris Peeters: “Hoogtewerkers zijn ontworpen

om op een hoogte te kunnen werken, maar ze zijn niet bedoeld om af te springen. Hun stabiliteit is daarvoor niet aangepast. Bij een sprong van een hoogtewerker kan die zich verplaatsen of zelfs kantelen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden voor de persoon die springt en voor omstaanders.

Als alternatief voor een hoogtewerker kan een stelling gebruikt worden. Daarbij moet uiteraard worden gezorgd dat de opstelling aangepast is aan de activiteit op vlak van stabiliteit en verankering.

Datum
7 augustus, 2018
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht
Op verschillende festivals kan je deze zomer vanaf een springplatform op een reusachtig luchtkussen landen. Daarbij worden soms hoogtewerkers ingezet.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/hoogtewerker_NS.jpg">