KRIS PEETERS TREEDT OP TEGEN MALAFIDE WERKGEVERS DIE REKRUTEREN IN MAXIMILIAANPARK

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters heeft aan de Arbeidsinspectie de opdracht gegeven om acties te ondernemen tegen malafide werkgevers die migranten ronselen die verblijven in het Maximiliaanpark in Brussel.

Kris Peeters: “Er zijn indicaties dat in het Maximiliaanpark wordt geronseld door malafide werkgevers. Ze bieden de migranten er goedkope jobs aan die buiten elk regulier circuit vallen. Dat betekent dat het vaak jobs zijn in erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Ze vormen bovendien een oneerlijke concurrentie tegenover reguliere werkgevers die arbeidsregels naleven en sociale bijdragen betalen. Ik geef de Arbeidsinspectie daarom de opdracht om de rekrutering te onderzoeken en gericht actie te ondernemen tegen de malafide werkgevers.”

In het Brusselse Maximiliaanpark verblijven momenteel enkele honderden migranten die illegaal in ons land verblijven, en wensen door te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn voor een groot deel uit Sudan en Eritrea afkomstig.

Sinds kort zijn er indicaties dat malafide werkgevers die op zoek zijn naar goedkope irreguliere arbeidskrachten in het park rekruteren. Het werk gebeurt naar alle waarschijnlijkheid in precaire omstandigheden, er worden geen sociale bijdragen betaald en er is sprake van oneerlijke concurrentie tegen reguliere ondernemingen.

Vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters laat de Arbeidsinspectie onderzoek uitvoeren en zal optreden tegen de malafide werkgevers. De arbeidsinspectie heeft daarover ook al contact opgenomen met het Openbaar Ministerie.

Voor persbericht in PDF zie hiernaast

Datum
5 september, 2017
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Kris Peeters heeft aan de Arbeidsinspectie de opdracht gegeven om acties te ondernemen tegen malafide werkgevers die migranten ronselen die verblijven in het Maximiliaanpark in Brussel.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/MAXIMIL_NS.jpg">