Kris Peeters: Ryanair moet overal 
lokale arbeidsrecht toepassen

Op initiatief van vice-eersteminister en minister van werk Kris Peeters dringen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Italië samen bij Ryanair aan om het lokale arbeidsrecht overal toe te passen. Dat doen de landen in een gezamenlijk ondertekende brief die vandaag verstuurd wordt.

Minister Peeters: “Ryanair heeft in België als eerste land een principe-akkoord met de vakbonden om het lokale arbeidsrecht toe te passen. Dat is nodig om rechtvaardige loon- en arbeidsvoorwaarden te garanderen. We tonen ons nu

solidair met andere landen door als één stem aan te dringen op de toepassing van het lokale arbeidsrecht in elk land. Dat is een belangrijk signaal, want de problematiek overstijgt onze grenzen.”

“Er zijn nog andere gevallen waar de regels rond loon en arbeid niet correct toegepast worden, daarom gaan we dit initiatief uitbreiden naar de hele luchtvaartsector” besluit minister Peeters. Naast de ondertekenaars van de brief tonen ook andere lidstaten interesse om te waken over de correcte toepassing van de regels rond loon en arbeid in de hele luchtvaartsector.

Voor persbericht in PDF klik hiernaast

Pour version française voir PDF ci-joint

Datum
31 oktober, 2018
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

PDF Persbericht KLIK HIER

Communiqué de Presse

PDF version française

Op initiatief van Kris Peeters dringen België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Italië samen bij Ryanair aan om het lokale arbeidsrecht overal toe te passen.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/ryanair_NS.jpg">