KRIS PEETERS BEPLEIT MET BENELUX-MINISTERS GRENSOVERSCHRIJDENDE ARBEIDSMARKT

De Benelux-landen tekenen begin 2015 een besluit waardoor diploma’s in het hoger onderwijs in de drie landen erkend zullen zijn, op initiatief van Belgisch Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters, Nederlands Minister Lodewijk Asscher en Luxemburgs Minister Schmit. Op dit moment is de erkenning van een diploma in het buurland tijdrovend en is de procedure om te kunnen werken over de grens omslachtig. De drie landen gaan de mogelijkheid van een automatische erkenning na. Er komen proefprojecten van grensoverschrijdende stages tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In aanwezigheid van Luxemburgs Minister Nicolas Schmit en Belgische Vicepremier Kris Peeters ondertekende de Nederlandse minister van

Werkgelegenheid Lodewijk Asscher vandaag, donderdag 11 december, alvast een Benelux-overeenkomst voor een vlottere grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. “We missen werkgelegenheidskansen in grensregio’s zoals bv. Limburg, die doorgaans een vrij hoge werkloosheid kennen,” zegt Vicepremier Kris Peeters. “Dan is het spijtig dat het zoeken naar werk maar in een halve cirkel gebeurt en knelpuntberoepen moeilijk ingevuld geraken. Met 37% van het totaal aantal grenspendelaars in de EU is grensoverschrijdend werken in de Benelux en de belendende regio’s een opportuniteit die we moeten grijpen.”

In bijlage het persbericht

Datum
10 december, 2014
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht KLIK HIER

De Benelux-landen tekenen begin 2015 een besluit waardoor diploma’s in het hoger onderwijs in de drie landen erkend zullen zijn.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/foto_1_handshake.jpg">