CENTRALE RAAD VOOR HET BEDRIJFSLEVEN BEREIKT UNANIEM AKKOORD OVER DE OMZETTING VAN DE EUROPESE BOEKHOUDRICHTLIJN

Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters is verheugd te vernemen dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven gisterenavond een unaniem akkoord heeft bereikt over de omzetting van de Europese boekhoudrichtlijn. Deze richtlijn vereenvoudigt de boekhoudverplichtingen van de meeste ondernemingen en vermindert op die manier de administratieve lasten. Een belangrijke optie die Vicepremier en Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters naar voren schoof en wat nu wordt opgenomen in het advies, is de invoering van een extra categorie van ‘micro-vennootschappen’.

Zowat 83% van alle (385.000) Belgische ondernemingen zouden in die categorie thuishoren en profiteren van een verdere administratieve vereenvoudiging. “Competitiviteit is een verhaal van loonlasten, maar ook van administratieve lasten. Hoe geringer die zijn, hoe wendbaarder ondernemingen vooruit kunnen,” aldus Vicepremier Kris Peeters.  Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters benadrukt “dat het advies van de CRB eens te meer bewijst dat het sociaal overleg in België tot concrete resultaten kan leiden die het bedrijfsleven ondersteunen en bevorderen.”

 In bijlage vindt u het uitgebreide persbericht.

Datum
19 maart, 2015
Bron
Kabinet Peeters
Persbericht

Persbericht klik hier

Minister Kris Peeters is verheugd te vernemen dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven gisterenavond een unaniem akkoord heeft bereikt over de omzetting van de Europese boekhoudrichtlijn.

" data-share-imageurl="http://www.krispeeters.be/sites/default/files/BOEKHOUDING_ZELF_NS.jpg">