Blog

MEER CONTROLES ZONNEBANKCENTRA - ZWARE SANCTIES VOOR OVERTREDINGEN DIE GEZONDHEID AANTASTEN

Vicepremier en minister van Economie, Werk en Consumentenzaken Kris Peeters gelast een intensifiëring van de controles op de kwaliteit van zonnebanken in zgn. zonnecentra. Overtredingen die de gezondheid van de gebruikers rechtstreeks benadelen, kunnen niet, en zullen gericht opgespoord en gesanctioneerd worden, aldus Kris Peeters.

Continue reading →

EU RAAD CONCURRENTIEVERMOGEN STAALSECTOR

Kris Peeters: "Crisis staalsector vraagt snellere en vereenvoudigde antidumpingmaatregelen"
Minister van Economie Kris Peeters hield op de Europese Raad Concurrentievermogen vandaag, maandag 29 februari 2016, een vurig pleidooi voor snellere en vereenvoudigde Europese handelsinstrumenten om de crisis in de staalsector tegen te gaan.

Continue reading →

GEDRAGSCODE BROUWERIJCONTRACTEN: SAMENWERKING MET NEDERLAND, HEINEKEN EN LOKALE BESTUREN

Nederland en België gaan hun gedragscodes over de brouwerijcontracten evalueren en op elkaar afstemmen. Bierbrouwerij Heineken, ook actief in België, sluit zich alvast aan bij de Belgische gedragscode, maakt Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters vandaag bekend.

Continue reading →

KRIS PEETERS OPTIMALISEERT ECONOMISCHE WETGEVING

Op initiatief van Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters heeft de federale regering vandaag, vrijdag 25 maart, beslist om een aantal wijzigingen aan te brengen in het Wetboek van economisch recht en aan een aantal wetten van economische aard. Hiermee stemt Minister Peeters de economische wetgeving af op Europese richtlijnen en een aantal rechterlijke uitspraken, en geeft hij uitvoering aan het regeerakkoord.

Continue reading →