GELUIDSNORMEN BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

Vice-eersteminister Kris Peeters stelt dat de Europese Commissie bevestigd heeft dat het besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Gewestregering uit 2002 waarin de technische eisen inzake de meettoestellen staan, had aangemeld moeten worden. Dit is niet gebeurd.

ZENDING LONDEN

Vice-eersteminister en minister van Economie Kris Peeters was maandag 13 en dinsdag 14 februari in Londen voor gesprekken met de Britse overheid en zakenwereld over de Brexit.

Overhandiging Brexit Rapport door High Level Group

 

 

 

Maandag 30 januari 2017 overhandigde de Brexit High Level Group, onder voorzitterschap van Graaf Paul Buysse, zijn eerste rapport aan de federale regering.

Limburgse Ondernemer van het Jaar

Het is de tweede keer dat Het Belang van Limburg en de gespecialiseerde website Made in Limburg op zoek gaan het Limburgse bedrijf dat “het best onderneemt in het "belang" van Limburg.

ANTICORRUPTIEGIDS VOORGESTELD

Deze middag hebben Vice-eersteminister en minister van Economie Kris Peeters en Minister van Justitie Koen Geens, een anti-corruptiegids voorgesteld die de Belgische bedrijven moet helpen om corruptie uit het bedrijfsleven te bannen.

Namaak kost 1,9 miljard euro per jaar en 8.800 jobs

Uit een reeks studies van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) blijkt dat namaak en piraterij zorgen voor een geschat jaarlijks omzetverlies van 1,9 miljard euro.

Controle benzine en diesel

7000 staalnames bewijzen: benzine en diesel aan de Belgische pomp van betrouwbare kwaliteit

 

6,2% van de gecontroleerde benzine- en dieselstalen voldoen aan de Europese normen, maken Minister van Economie Kris Peeters en Minister van Milieu Marie Christine Marghem bekend. In 2015 controleerde de FOD Economie meer dan 7.100 benzine- en dieselstalen in alle Belgische tankstations en opslagplaatsen op hun kwaliteit.

INTERNATIONAAL INVESTERINGSCONFERENTIE IN TUNESIË

29 november 2016 bracht Kris Peeters een bezoek aan Tunesië.

Akkoord over wetgeving rond reproductie van beschermde werken

Op voorstel van minister van Economie Kris Peeters keurt de ministerraad in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over het nieuwe reprografiesysteem.

Impactanalyse TTIP - "TTIP creëert groei en jobs"

“TTIP zal op termijn voor groei én jobs zorgen, zeker in België. Uit de impactstudie blijkt dat op termijn het Belgische BBP zou stijgen tussen 2,2% en 8,7%, naargelang de gebruikte econometrische methode.