Peeters ziet ‘belangrijk kantelpunt’ in kostenconcurrentievermogen Belgische economie

Tussen 2013 en 2014 is de loonkost in ons land minder toegenomen dan in Duitsland, Frankrijk en Nederland, en dat terwijl onze productiviteit bleef stijgen. ‘Een belangrijk kantelpunt’, noemde minister van Economie Kris Peeters (CD&V) die vaststelling woensdag, ‘want na de lichte achteruitgang van het kostenconcurrentievermogen tussen 2008 en 2013, knopen we nu opnieuw aan met een gunstige evolutie.’

Vakantiedagen opsparen? Moet kunnen volgens Kris Peeters

Werkbaar en wendbaar werk is een basisvoorwaarde als we mensen langer aan de slag willen houden. Eén manier om daaraan tegemoet te komen, is de introductie van het loopbaansparen.

Minister Peeters wil burn-out en stress op werk aanpakken

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat psychische problemen zoals stress en burn-out op het werk aanpakken.

Vrouw verdient nog altijd 20 % minder dan man

De dag dat mannen en vrouwen evenveel verdienen is nog lang niet aangebroken: de Belgische vrouwen krijgen maandelijks nog twintig procent minder loon dan de mannen.

Veilige auto? Korting bij verzekeraar?

Twee verzekeringsmaatschappijen geven voortaan korting aan wie met een veilige auto rijdt. Ze geven tot honderd euro korting voor wie bijvoorbeeld een systeem heeft dat automatisch remt of sensoren die waarschuwen wanneer je afwijkt van je rijvak. Dergelijke opties zijn meestal duur, waardoor niet iedereen ze zich kan veroorloven. Maar ze maken rijden wel veiliger, verdedigen de maatschappijen zich.

« Quand on essaie de me casser, je vais jusqu’au bout » Le Soir 22-08-2015

En défendant la position du CD&V, Kris Peeters n’arrête pas de prendre des coups au gouvernement fédéral. D’où vient sa ténacité ? Que veut-il prouver ? Notre rencontre. 

Kris Peeters zwiert malafide reclameronselaars op zwarte lijst

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft 60 malafide bedrijven die reclame ronselen met naam en toenaam op een zwarte lijst gezwierd. "De lijst is door iedereen te raadplegen", aldus Peeters.

Dubbel zoveel klachten over garantie smartphones en tablets

 

In twee jaar tijd heeft de economische inspectie meer dan dubbel zoveel klachten over de wettelijke garantie ontvangen. Dat meldt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Vooral met smartphones en tablets zijn er ­problemen.

Peeters versus Peeters De Tijd 14/8/2015

Vicepremier Kris Peeters (CD&V, rechts) reageert in een dubbelinterview met zijn broer en topmanager Geert op de felle kritiek van de jongste weken.

inhuldiging van het vernieuwde Suez-kanaal

Op vraag en in vervanging van eerste minister Charles Michel vertegenwoordig ik ons land bij de inhuldiging van het vernieuwde Suez-kanaal.

De capaciteit van het Suez-kanaal werd verdubbeld. Terwijl er vroeger 49 schepen per dag passeerden, zullen dat er nu bijna 100 zijn!