Gezonde levensstijl en veilige rijstijl = lagere verzekeringspremie?

Minister van Economie Kris Peeters waarschuwt voor de trend waarbij de verzekeringssector nieuwe tariefstructuren met risico-selectie wil invoeren. In bepaalde gevallen kunnen dergelijke initiatieven in het voordeel van de consument zijn.

Gaan onze elektronische toestellen sneller stuk dan vroeger?

De Belgische regering gaat onderzoeken of elektronische toestellen met opzet zo gemaakt worden dat ze het sneller begeven. Minister van Consumenten Kris Peeters heeft het over "de kunstmatige veroudering van producten".

Peeters wil economische gevolgen dreigingsniveau in kaart zien

Over de impact van het verhoogde dreigingsniveau zijn nog geen statistieken voorhanden, maar je hebt geen enquêtes nodig om te zien dat bepaalde sectoren, vooral in Brussel waar het hoogste dreigingsniveau van kracht is, minder klanten over de vloer krijgen. Dat heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) woensdag verklaard. Daarom wil hij dat de FOD Economie een en ander in kaart brengt.

Peeters ziet ‘belangrijk kantelpunt’ in kostenconcurrentievermogen Belgische economie

Tussen 2013 en 2014 is de loonkost in ons land minder toegenomen dan in Duitsland, Frankrijk en Nederland, en dat terwijl onze productiviteit bleef stijgen. ‘Een belangrijk kantelpunt’, noemde minister van Economie Kris Peeters (CD&V) die vaststelling woensdag, ‘want na de lichte achteruitgang van het kostenconcurrentievermogen tussen 2008 en 2013, knopen we nu opnieuw aan met een gunstige evolutie.’

2DE EDITIE BOORDTABEL CONCURRENTIEVERMOGEN

Vandaag, woensdag 25 november, heeft Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters samen met de FOD Economie de tweede editie van de Boordtabel van het Concurrentievermogen voorgesteld, 6 maanden na de publicatie van de 1e editie.

Werkbezoek Werkbaar Werk in Kopenhagen

Kris Peeters bezocht gisteren Kopenhagen in het kader van zijn internationale bezoeken over werkbaar werk en werk op maat.

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht mogelijk voor bedrijven in Brussels Gewest

Bedrijven in het Brussels Gewest kunnen omwille van de gevolgen van de actuele dreiging (sluiting van shoppingcentra, scholen, horecazaken, of publiek transport) vandaag tijdelijke werkloosheid wegens ‘overmacht’ inroepen. Minister van Werk en Economie Kris Peeters heeft vandaag de opdracht gegeven aan RVA om dit zo bekend te maken.

2de ronde tafel rond Werkbaar Werk fotoreportage

Dinsdag 17 november vond de tweede Ronde Tafel Werkbaar Werk plaats in de gebouwen van Axa Belgium.

Toespraak Werkbaar Werk 2de ronde tafel

In bijlage vindt u de toespraken die Minister van Werk Kris Peeters gaf tijdens de 2de ronde tafel over Werkbaar Werk.

Economische Inspectie doet recordvangst namaakproducten. Bescherming consument en ondernemer door sterke controle

In de loop van de maand oktober, en na uitgebreid voorbereidend onderzoek, heeft de Economische Inspectie in Brussel, een groot netwerk van namaakverkopers opgerold. De Economische Inspectie nam in totaal 21.922 namaakproducten van luxemerken in beslag, goed voor een totale waarde van 3 mio euro. De producten waren gestockeerd in 6 verschillende hangars, en werden verkocht door een netwerk van verkopers.