11-juli toespraak MP Kris Peeters

Vandaag, donderdag 10 juli, gaf Vlaams minister-president Kris Peeters zijn 11-juli toespraak in Kortrijk.

In bijlage vindt u de integrale versie.

Staatshervorming - 1 juli overdracht bevoegdheden

Vandaag, dinsdag 1 juli, worden in het kader van de 6e staatshervorming de nieuwe bevoegdheden overgeheveld naar Vlaanderen.

Oproep tot bloeddonatie

In de vakantieperiode daalt de bloedvoorraad altijd sterk.

Hye Sail Ragatta 2014

Vandaag reikte Vlaams minister-president Kris Peeters samen met de winnaars van de Hye Sail Regatta een cheque van 5000 euro uit aan "Special Olympics - European Summer Games Antwerp 2014".

stormschade - aanpassing verzamelaanvraag

Vlaams minister-president Kris Peeters, tevens bevoegd voor Landbouw, stelt de landbouwers die stormschade hebben geleden naar aanleiding van de stormen in het Pinksterweekend, gerust.

Delhaize - Kris Peeters: "Verdere stappen nodig om loonkost te doen dalen"

De ontslagnemende Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) zegt dat de nieuwe regeringen in ons land die op dit moment gevormd worden verdere stappen moeten ondernemen om de loonkost te do

geen superheffing Europees Landbouwgarantiefonds

Vlaams minister-president Kris Peeters deelt mee dat tussen 1 april 2013 tot 31 maart 2014 het nationale quotum voor leveringen van melk aan kopers (zuivelfabrieken) niet werd overschreden.

FORMATIE VLAAMSE REGERING

Vandaag kwam de centrale werkgroep van de onderhandelaars voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering voor de eerste keer bijeen in het Errerahuis.

Voorstelling 3D plan KMO

Vandaag heeft Vlaams minister-president Peeters het CD&V 3D-plan voor de KMO voorgesteld. In bijlage vindt u het volledige plan. 

Voorstelling 3D Plan Vlaanderen-Wallonië

CD&V kiest voor oplossingen. Oplossingen veronderstellen wederzijdse belangstelling. Alle Europese regio's worden geconfronteerd met dezelfde sociaal-economische uitdagingen.