Mystery Calls uitermate geschikt voor het opsporen van discriminatie binnen arbeidsrelaties

Mits ze voldoen aan strikte randvoorwaarden, zijn mystery calls uitermate geschikt voor het opsporen van discriminatie binnen arbeidsrelaties, verklaart Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters naar aanleiding van de hoorzittingen over discriminatie in de Kamer.

 

Debat bij het Waregemse bedrijf TVH

 

Bijzonder boeiend debat gisterenavond 24 maart bij het Waregemse bedrijf TVH. Met Jo Libeer (VOKA) en Dominiek Valcke (CEO van TVH) heb ik uitgebreid gedebatteerd over competitiviteit, loonkosten, export, de toekomst van onze bedrijven en de kunst van het vraagbare versus de kunst van het haalbare.

Veilige en duurzame oplossing voor het radioactief afval in ons land

Vrijdag 20 maart ben ik in Mol 225 meter ondergronds gegaan. Daar ligt HADES, het wereldvermaarde laboratorium voor onderzoek naar de veilige berging van nucleair afval. Het SCK-CEN, NIRAS en ESV Euridice zoeken er samen naar een veilige en duurzame oplossing voor het radioactief afval in ons land.

Centrale Raad voor het Bedrijfsleven bereikt unaniem akkoord over de omzetting van de Europese boekhoudrichtlijn

Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters is verheugd te vernemen dat de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven gisterenavond een unaniem akkoord heeft bereikt over de omzetting van de Europese boekhoudrichtlijn. Deze richtlijn vereenvoudigt de boekhoudverplichtingen van de meeste ondernemingen en vermindert op die manier de administratieve lasten.

 

Daling RVA-uitgaven heeft gunstig effect op begroting

Het jaarverslag van de RVA is een opsteker, vindt Vice-Eersteminister en Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Kris Peeters. De vergoede werkloosheid – zowel de volledige als de tijdelijke werkloosheid – is in 2014 sterk gedaald. Het jaarverslag wijst op een daling van de uitgaven bij de RVA en een effectief controle- en sanctioneringsbeleid. Het controle- en sanctioneringsbeleid wordt vandaag dus reeds maximaal toegepast.

3.8 mio € voor begeleiding ontslagen werknemers Arcelor, Caterpillar, Duferco-NMLK en St-Gobain-Sekurit

Er worden 3.8 miljoen euro Europese middelen vrijgemaakt om de meer dan 2000 ontslagen werknemers van Arcelor Mittal, Caterpillar, Duferco-NMLK en Saint-Gobain-Sekurit te begeleiden naar een nieuwe baan.

 

De Europese Raad voor Werkgelegenheid stemde hier vandaag mee in, nadat Vicepremier en Minister voor Werk Kris Peeters het belang van deze investering zelf had toegelicht.

Inhuldiging nieuwe showroom DiCAR Geel

Op 26 februari was ik in Geel om de nieuwe showroom van DiCar mee in te huldigen. DiCar is de grootste motor- & mobilhomeverkoper van ons land en één van de grootste in Europa.

Kris Peeters wil samen met de bouwsector halt toeroepen aan stijgende faillissementscijfers

 

Vandaag, 26 februari, heeft Vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten Kris Peeters een bezoek gebracht aan Batibouw. Naast een rondgang bij verschillende standhouders, sprak hij ook op het Bouwforum dat werd georganiseerd door de Confederatie Bouw.

Kris Peeters zet blijvend in op doorgedreven controles naar namaak

Vorig jaar haalde de FOD Economie 435.707 namaakartikelen van de markt, met een geschatte marktwaarde van 9,4 miljoen euro. Waar in 2013 voornamelijk illegale muziek, films en games van het internet werden verwijderd, lag in 2014 de focus op fysieke namaakgoederen: zo werden een recordaantal valse lichaamsverzorgingsproducten in beslag genomen. Vicepremier en Minister van Economie Kris Peeters benadrukt dat hij blijft inzetten op controles.

Jobbeurs Antwerpen

"Hou je bezig met morgen uit te vinden, in plaats van je zorgen te maken over wat gisteren gebeurd is”, zei Steve Jobs ooit. Dat was ook precies de boodschap die ik deze middag bracht aan de laatstejaarsstudenten van de Universiteit Antwerpen. Ik was daar uitgenodigd om het Talent Forum te openen. Dat is een jobbeurs die de universiteit organiseert en waar bijna 100 bedrijven en 1.000 studenten aan deelnemen.