In de digitale economie vinden we de jobs van morgen

Het is in de digitale economie dat we de jobs van morgen zullen vinden. Dat was de boodschap van Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters vandaag bij de voorstelling van het nieuwste rapport van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid.

Stormschade regio Sint-Truiden: "Vrienden, familie en vrijwilligers mogen helpen bij opruimen"

Naar aanleiding van de uitzonderlijk zware weersomstandigheden en stormschade in Sint-Truiden en omgeving in het weekend van 25 juni, wordt tot en met 31 juli toestemming verleend aan familie, vrienden en vrijwilligers om de getroffen fruittelers en landbouwers te helpen bij het opruimen. 

BREXIT : Betreurenswaardig. Wake-ip call voor Europees project

De keuze van de Britse kiezer is betreurenswaardig.

Dit is een wake up call voor het Europese project  dat zeer waardevol blijft.  Kris Peeters : "We zullen dit te boven komen. De Brexit is een kantelpunt. De tijd die komt, moeten we weldoordacht handelen om de economie en de werkgelegenheid in ons land maximaal te vrijwaren."

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor Brussel en Vlaams-Brabant verlengd

Vicepremier en Minister van Werk en Economie Kris Peeters heeft beslist om de automatische erkenning van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de aanslagen van 22 maart voor Brussel en Vlaams-Brabant te verlengen tot en met 30/9/2016.

onderzoek AMS naar zinvol werk

Eén op de drie Vlaamse werknemers ervaart zijn/haar werk als niet zinvol. 

 

Bedrijven moeten werk maken van meer autonomie in de job en een betere feedbackcultuur. Werknemers moeten op zoek naar betere connectie met hun talenten en interesses. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van AMS ( Antwerp Management School ) , dat vandaag werd voorgesteld op het Kabinet van Minister van Werk Kris Peeters.

Peeters verbiedt Mini Miss België: “Het is kinderarbeid”

De allereerste Mini Miss België, op 21 juli, wordt verboden. Zo’n 200 meisjes, tussen zes en tien jaar, zouden op die dag meedingen naar het kleine kroontje.

Betere financiële ondersteuning voor gemeenten met collectief opvangcentrum voor asielzoekers

De federale regering heeft vandaag, op vraag van Vicepremier Kris Peeters, beslist om de toelage die gemeenten krijgen voor de collectieve opvang van asielzoekers te verhogen. De toelage die gemeenten via Fedasil ontvangen, zal stijgen van 247,92 euro naar 330 euro. Vicepremier Kris Peeters realiseert hiermee een voorstel uit het CD&V 16-puntenplan  voor een geïntegreerde en duurzame aanpak van de vluchtelingencrisis.

Handhavingsrichtlijn omgezet in Belgische wetgeving

Belangrijke stap in de bestrijding van sociale dumping

 

Het wetsontwerp dat de Europese handhavingsrichtlijn omzet in Belgisch recht is vandaag goedgekeurd. Dat melden Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters en Staatssecretaris voor de Bestrijding van Sociale Fraude Philippe De Backer.

Havenarbeiders keuren bereikte akkoord goed

“Het sociaal overleg heeft tot oplossingen geleid,” reageert Minister van Werk Kris Peeters tevreden op het nieuws dat de havenarbeiders zich in een referendum positief hebben uitgesproken over de modernisering van de organisatie van de havenarbeid.

Rapport Planbureau: Elke maand duizenden jobs bij en koopkracht gezinnen stijgt

Vicepremier en Minister van Werk en Economie Kris Peeters reageert op het rapport van het Federaal Planbureau: “De resultaten van de economische vooruitzichten van het Federaal Planbureau voor 2016-2017 bevestigen de positieve macro-economische parameters van de begin deze week verschenen economische projecties van de NBB. De cijfers bevestigen een aantrekkende  economische groei.”