Btw op scholenbouw zakt naar 6 procent

 

 

De btw op scholenbouw zakt naar 6 procent. Dat heeft de federale regering nu definitief beslist in het kader van de begrotingsopmaak voor volgend jaar en de taxshift. De maatregel moet de ambitie van de Vlaamse regering inzake scholenbouw vooruit helpen én de bouwsector ondersteunen, zegt CD&V-vicepremier Kris Peeters.

Taxshift II afgeklopt: lastenverlaging voor meer jobs en meer koopkracht

 

De regering heeft vandaag cruciale knopen doorgehakt over de uitvoering van de taxshift. De loonlasten dalen drastisch en verhoudingsgewijs zal vooral de kostprijs van arbeidsplaatsen met lagere lonen fors goedkoper worden. Voor KMO’s zal het goedkoper worden hun eerste werknemers aan te werven. Mensen met lage, starters- en middenlonen én zelfstandigen zien hun netto inkomen stijgen.

Rapport Hoge Raad voor Werkgelegenheid

De elf federale en tien regionale arbeidsmarktexperts van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid stelden vandaag hun rapport voor dat een overzicht geeft van de recente ontwikkelingen op onze arbeidsmarkt en een prognose van de toekomst. Het rapport neemt de maat van de flexibiliteit van onze arbeidsmarkt en schat de impact ervan in op werkgelegenheid én de mogelijkheden op werk op maat.

We moeten aandacht hebben voor 8.600 directe banen gelinkt aan VW in België

Het houdt ons allemaal bezig. Heel terecht. Het milieu, de consument, de garagehouders, ... : er zijn alleen maar slachtoffers in deze zaak.

Ik heb daarom vandaag de CEO van d'Ieteren (de verdeler van Volkswagen in België) ontvangen, samen Luc Bontemps van Febiac (de Belgische automobielfederatie).

Minister Peeters wil burn-out en stress op werk aanpakken

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) gaat psychische problemen zoals stress en burn-out op het werk aanpakken.

Atos engageert zich tot schadeloosstelling

Minister van Economie, Werk en Consumentenzaken en Vicepremier Kris Peeters besprak vandaag met de leiding van Atos Worldline het recente incident met het betalingsverkeer in ons land, samen met vertegenwoordigers van de Nationale Bank van België.  

Minister Peeters ontvangt maandag ATOS

Vicepremier Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters ontmoet nu maandag, 28 september, Atos Worldline op zijn Kabinet in Brussel. Ook de Nationale Bank zal de vergadering bijwonen.

Voormalige Fordwerknemers met brugpensioen moeten niet actief op zoek naar nieuwe job

De voormalige Fordwerknemers met brugpensioen(SWT) moeten niet actief op zoek naar werk. Dat zegt Federaal Vicepremier en Minister van Werk Kris Peeters. Vandaag stuurt hij daarover een brief aan de administrateur-generaal van de RVA en de leidende ambtenaren van VDAB, Forem(Wallonië en Actiris (Brussel).

97% van de Belgische webwinkels respecteert de consumentenwetgeving

97% van de Belgische webwinkels zijn in orde. Het mag dus gezegd: de Belgische webwinkels zijn een voorbeeld.

Asielzoekers sneller toegang tot arbeidsmarkt

Asielzoekers krijgen al 4 maanden na hun aankomst en registratie in België toegang tot de arbeidsmarkt, in plaats van na de huidige termijn van 6 maanden. Dat heeft de federale regering vandaag, op initiatief van Vicepremier en Minister van Werk en Economie Kris Peeters, beslist. Hiermee bekrachtigt Minister van Werk en Economie Kris Peeters het akkoord dat hij eerder bereikte met de werknemers- en werkgeversorganisaties.