Partners van het Belgisch Ketenoverleg Agrovoeding bereiken een akkoord

Een unicum in Europa

Vandaag maakten de partners van het Belgisch ketenoverleg agrovoeding afspraken om mee de crisis in de varkenshouderij en de melkveehouderij te milderen. De kern van de afspraak is de oprichting van een stabiliseringsmechanisme per sector waarmee de inkomensvolatiliteit in de betrokken sectoren kan gemilderd worden. 

KRIS PEETERS NAM DEEL AAN 5DE EDITIE VAN CLIMBING FOR LIFE

Kris Peeters nam deel aan de 5de editie van Climbing for Life, de massabeklimming voor het goede doel die DE MUCOVERENIGING EN DE ASTMA- EN ALLERGIEKOEPEL steunt.

Kris Peeters zwiert malafide reclameronselaars op zwarte lijst

Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft 60 malafide bedrijven die reclame ronselen met naam en toenaam op een zwarte lijst gezwierd. "De lijst is door iedereen te raadplegen", aldus Peeters.

Dubbel zoveel klachten over garantie smartphones en tablets

 

In twee jaar tijd heeft de economische inspectie meer dan dubbel zoveel klachten over de wettelijke garantie ontvangen. Dat meldt minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V). Vooral met smartphones en tablets zijn er ­problemen.

inhuldiging van het vernieuwde Suez-kanaal

Op vraag en in vervanging van eerste minister Charles Michel vertegenwoordig ik ons land bij de inhuldiging van het vernieuwde Suez-kanaal.

De capaciteit van het Suez-kanaal werd verdubbeld. Terwijl er vroeger 49 schepen per dag passeerden, zullen dat er nu bijna 100 zijn!

Kris Peeters treedt op tegen illegaal ticketcircuit

Op het festival Tomorrowland zijn in totaal 86 polsbandjes en 8.000 euro in beslag genomen. Dat maakt Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters vandaag bekend.

 De Economische Inspectie, Lokale PolitieZone Rupel en de Federale Politie werkten samen voor het traceren van doorverkoop van tickets. Voor doorverkoop via het internet werden 79 inbreuken vastgesteld.

Op bezoek bij Google Brussel

Vandaag had ik genoegen te gast te zijn in het hoofdkantoor van Google in Brussel. Ik werd er ontvangen door Thierry Geerts en Caroline Coesemans. De manier van werken en werk organiseren bij Google, intrigeert mij. Ze hebben misschien makkelijk praten, ze kunnen het zich veroorloven hun medewerkers ’s ochtends een ontbijt voor te zetten, zodat ze vroeg genoeg kunnen vertrekken om de files voor te zijn.

BEL 10 stopt niet

Twee weken liep op Radio 1 het programma BEL10. De openbare omroep heeft met BEL10 waardevolle, maar ook frisse  radio gemaakt die burger en beleid dichter bijeen bracht. Dat heb ik zeer gewaardeerd. Radio 1-luisteraars mochten beleidsvoorstellen uitwerken. Die ideeën zijn nu gebundeld in een digitaal boek dat u gratis kunt downloaden op de website van Radio 1.

Kris Peeters en Willy Borsus overleggen met horeca- en brouwerijsector - Gedragscode moet leiden tot evenwichtig partnerschap

 

Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters wil in overleg met Minister Willy Borsus, bevoegd voor Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, tot correcte verhoudingen tussen brouwerijen, drankenhandelaars en horeca-uitbaters komen.

Hoge Raad voor Werkgelegenheid - 1e rapport over flexibiliteit en werkbaar werk

De Hoge Raad voor Werkgelegenheid zal na de zomer een 1e rapport afleveren over flexibiliteit en werkbaar werk. Dat maakt Minister van Werk Kris Peeters, voorzitter van de Hoge Raad van de Werkgelegenheid, vandaag bekend naar aanleiding van de installatievergadering van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid.